woensdag 15 februari 2017

HEEL MAKKELIJK: NAGEL STEMPELEN VAN ONE STROKE BLOEMEN


Ik ben wel eens op een cursus one stroke nagel bloemen schilderen geweest. De techniek had ik die dag wel onder de knie, maar een paar dagen later... en dan ook nog eens met je linkerhand schilderen. Allemaal niet ideaal! Toen Nailways de Clear Jelly Stamper Nagelplaten tegenkwam, ging er voor mij een wereld open :)

De stempelplaten zijn zo bedacht dat je eerst met een kleur een basis stempelt en daarna met andere kleuren kleine details erover heen stempelt. Natuurlijk is dat wat lastig met de gebruikelijke rode stempel, want hoe krijg je dat kleine detail nu precies op de juiste plek. Daar zijn de transparante grote stempels voor bedacht. Deze zijn wat flexibel en je kunt er precies doorheen kijken en zo precies zien waar je wat stempelt. 

UberChic - XL Clear Stamper Head & Holder

Natuurlijk blijft het ook hier oefenen, want oefening baart kunst. Of een nieuwe creatieve nail art look ;) 

Dus voor je one stroke bloem heb je een Clear Jelly Stamper plate nodig en een doorzichtige stempel en natuurlijk een leuke basis kleur nagellak, wat stempel nagellaken en een top coat. 

Yesensy Nagellak Set - 25. Pastel Shades
Ik houd heel erg van pastel en vrolijke kleurtjes. Helaas vind ik de foto Yesensy Nail Polish Set - 25. Pastel Shades een beetje sober in vergelijking met de kleuren die ik werkelijk zie. Helaas komt dit vaker voor door verschillende computer/beeld instellingen. Maar wanneer je mijn foto ziet waar ik het meest linkse flesje vasthoudt kan je je misschien wel iets voorstellen. Het is de eerste keer dat ik met dit nieuwe merk lak en het is me gelukkig goed bevallen. De lak droogt inderdaad enorm snel en na twee laagjes zit het er keurig op. Ik ga nu zeker ook de andere kleurtjes van deze collectie uitproberen. Het is een zacht roze abrikoos kleur. 

Voor het stempelen heb ik 2 merken gekozen voor de stempellak; Clear Jelly Stamper en Born Pretty. Toch fijn dat Nailways al die verschillende merken verkoopt, heb je extra veel keuze ;). 

Clear Jelly Stamper Polish - #35 Paula's Pixie Purple

De Clear Jelly Stamper lak 35. Paula's Pixie Purple is mijn basis kleur voor de one stroke bloemen. Daar het mijn eerste keer is plaats ik er maar één detail in met de Born Pretty nagellak-219. Ik denk later dat ik natuurlijk ook de kleuren van de bloemen had kunnen omwisselen per nagel. Een ideetje voor een volgende keer. 

Het stempelen over elkaar is echt heel eenvoudig met de doorzichtige stempel waarom is dit nu pas uitgevonden, denk je dan. Langzaam krijgen mijn nagels een one stroke bloem nail art. Die ik aflak met Seche Vite Top coat.


Nog niet geheel perfect, maar ik ben erg blij met het resultaat. Zeker met het zonnige weer buiten en mijn vrolijke nagels mag de lente wel beginnen :)

Veel liefs,

Roosje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten