zaterdag 20 augustus 2016

HOE MAAK JE EEN MOOIE SMUDGE OVERLOOP NAIL ART WATERDECALS IN OCEAAN TONEN?Vandaag heb ik weer een zomerse  nail art gemaakt. De oceaan heeft mij het idee gegeven voor de gebruikte kleuren voor de waterdecals.
Deze nail art kun je ook eerst helemaal voorbereiden en later pas toepassen. Dat is soms ook wel zo handig! Ook heb je (bijna) alleen maar nagellak nodig.

Allereerst zoek je 3 of 4 kleuren uit die je mooi bij elkaar vind passen. Ik heb voor oceaan kleuren gekozen.


Dan heb je een transparant insteekhoesje (kantoorartikelen) nodig. Zet dicht bij elkaar strepen met de nagellak op het hoesje. Zorg wel dat je kwastje niet de andere kleur aanraakt dat is zonde van je flesje nagellak. 


Vouw het hoesje dubbel en probeer een beetje te schuiven. Niet teveel. Als je het dan vanaf één kant weer van elkaar af trekt dan krijg je zo’n mooie smudge. Je hebt er dan al twee! Natuurlijk heb ik er meer dan tien gemaakt, omdat ik niet elke smudge even mooi vond geworden. Ook heb ik de insteekhoes in stukjes geknipt dat werkte bij mij toch beter. Laat dit drogen en maak het steviger met een laagje blanke lak. Als alles heel goed is opgedroogd, kun je het voorzichtig van het plastic afhalen. 


Om de decals nu op je nagels te krijgen, begin je door één nagel te lakken met een blanke lak. Daarop leg je de waterdecal. Plak hem dan voorzichtig op de nagel en druk vanuit het midden aan en werk dan naar de buitenkant toe. Als je dit met enig beleid doet dan vormt de decal mee met de kromming van je nagels. Als laatste nog een top coat blanke lak. Op de ringvinger heb ik alleen groene lak gedaan en tegen de nagelriem wat blauw/groene bloemetjes geplakt. Die heb ik met een beetje blanke lak vastgemaakt. 
Een heel aparte nail art voor de mooie zomerdagen of vakantie!


Maaike Janssen


Alle gebruikte Nailways producten voor deze nail art:

Seche Vite Top Coat - 14ml - Productnr.: SEVI14
Blues - 59. Cobalt - Productnr.: NW59
Blues - 145. Boy - Productnr.: NW145
Party! - 129. Feel The Vibe - Productnr.: NW129
Nature - 73. Tree - Productnr.: NW73

3 opmerkingen: