woensdag 12 december 2018

Candy Cane en Sneeuwballen Kerst nagel ideeën en tips met diverse soorten nail art uit het Nailways assortiment


De kerstdagen komen er weer aan. Ik zie overal weer de gezellige verlichting voor de ramen en in de tuinen hangen, mensen met kerstbomen lopen en ook de foute kersttrui wordt ingeslagen. Dan kunnen je nagels natuurlijk niet achterblijven ;) Om alvast helemaal in de kerst sfeer te komen vandaag dus een vrolijke kerst mani :)Als eerste lakte ik mijn ringvinger met (zoals altijd) de CF Gel Effect nagellak 100. White. Eén van mijn favorieten haha. De rest van mijn nagels lakte ik met een iets licht rode lak.  Nadat deze laag goed was gedroogd,  bracht ik over alle nagels een tweede laag aan. Ook deze tweede laag heb ik uiteraard weer goed laten drogen om er daarna Seche Vite Quick Dry top coat op aan te brengen. Zeker wanneer je nagels erg snel droog moeten zijn, omdat je bijvoorbeeld weg moet, is deze top coat ideaal. Je nagels zijn droog en hard in no time.


Daarom moest ik voor de volgende stap wel een beetje snel te werk gaan. Want op de nog natte top coat bracht ik op de middelvinger een paar leuke witte nagel parels aan van het nail art wiel,
Pastel Parels (product nr. 43.760.636) Ook gebruikte ik voor deze nagel een paar metalen studs uit het
nagelwiel, witte multi gekleurde studs (product nr. 32.897.827).
Bovenaan de studs en parels bracht ik steeds 3 gouden mini beads aan (product nr . 27.343.391)
Zo lijken het net kleine kerstballen haha :)Voor de volgende stap moest mijn nagellak echt heel goed gedroogd zijn, omdat op mijn ringvinger ik striping tape wilde gaan gebruiken. Als tape kan je verschillende soorten gebruiken, zoals ik striping tape, maar ook manicure stickers of nail vinyls. De lak moet dan echt volledig droog zijn voor je de tape opplakt, want wanneer de lak nog een beetje nat is,  dan trek je de lak mee met de tape en dat geeft een rommeltje.

Ik plakte wat stukjes striping tape op het dopje van de nagellak voor makkelijk gebruik. Ik gebruikte hier twee diktes striping tape. Wanneer je dat niet hebt.... Dan kan je ook gewoon sommige stukjes tape dicht tegen elkaar aan plakken zodat je ook een dikkere lijn op de nagel krijgt.

Kijk ook even goed of de randen van de tape echt goed op de nagel geplakt zitten. Vooral bij de rondingen van de nagels kunnen er kleine kloofjes in de tape komen en dan kan de nagellak eronder komen waardoor je geen strakke lijn overhoud.


Toen ik de tape had opgeplakt, bracht ik hetzelfde rode lakje aan dat op de rest van de nagels zit.
Zorg dat je alvast met een pincet klaar zit, voordat je de nagellak over de striping tape aanbrengt. De tape moet er namelijk meteen afgehaald worden nu de lak nog nat is. Anders blijft de tape onder de nagellak vastkleven aan de nagel als deze opdroogt. En zo heb je opeens een candy cane nagel.

Je kan hier natuurlijk zelf nog je eigen versiering op maken. Ik bracht als laatste nog een subtiel glitterlakje aan met een striper penseel.
Hebben jullie ook al zo een zin in de kerst?

Tot de volgende!

Liefs,

RoosGeen opmerkingen:

Een reactie posten