zondag 23 december 2018

Hoe werkt het? Kerst Sneeuwvlokjes op je Nagels maken met veel Tips en IdeeënHet is bijna kerst, maar het mag een wonder heten wanneer er ook sneeuw zal vallen dit jaar. Gelukkig kan je ze wel zelf maken op je nagels om zo toch nog wat sneeuw met kerst te hebben, want
wie houdt er nu niet van die mooie patroontjes en die unieke vormpjes.Hierboven heb ik de stap voor stap foto geplaatst om een sneeuwklokje te tekenen. Uiteraard zijn er tal van sneeuwklokjes designs die je kunt maken.
Ik gebruikte als basis kleur op mijn nagels de mooie diepe kersen kleur, Base One - Red Gel - Berry kisses 03 (Product nr. 50.210.904).


Wanneer je in het potje zelf de kleur ziet, lijkt het een heel donkere kleur. Eenmaal op de nagel is het  een veel heldere mooie rood paars kleur.
De Red gels raad ik ook echt aan als je een versteviging wilt voor je natuurlijke nagels. De formule van deze gels is namelijk net iets anders dan een normale gel lak. Hij is namelijk wat harder wanneer hij onder de lamp vandaan komt.Na twee laagjes te hebben geplaatst en deze goed te hebben uitgehard, pakte ik mijn detail penseel erbij en het potje Base One - UV Paint gel - White 01. (Product nr. 48.735.012)
Op mijn wijsvinger tekende ik het sneeuwvlokje van de stap voor stap foto. Ik stippelde nog wat glitter gel lak voor detail in het midden en op de puntjes. Na het uitharden van de tekening, plaatste ik top coat.  Het is gewoon uitproberen en mocht je niet tevreden zijn of het lukt niet, dan kun je het gewoon wegvegen met een watje en wat gel cleanser/ finising wipe. En met de tekening opnieuw beginnen. Dat is het makkelijke van gel :)
Op de rest van mijn nagels tekende ik nog wat kerstballen, een cadeau in de sneeuw en op de ring vinger wat simpele swirls.


Nog een manier om sneeuwklokjes te maken is de embossed techniek. (Mocht je nog niet weten hoe je embossed nail art maakt, kijk even een aantal blogs terug of zoek op embossed in de zoekbalk van het blog) 
In plaats van acryl poeder op de natte gel te strooien, gebruik ik hier gouden mirror powder (Product nr 46.905.795.) Woehoe wat een effect geeft dat! Het glinstert echt super mooi en geeft ook een 3D effect. 
Ook hieronder heb ik de blauwe shownagels op dezelfde manier gemaakt en met de mirror powder bestrooid.
Om het effect zo mooi te houden zal ik na het uitharden van de gel met de mirror powder onder de lamp niet nog een top coat plaatsen of echt een hele dunne laag. Anders gaat het 3D en het glinster effect wat weg. Daar je de mirror powder op de natte gel hebt geplaatst, is deze daar ingetrokken tijdens het uitharden. Je hoeft na het uitharden alleen nog even met een borsteltje eroverheen om de laatste restjes weg te halen.


Nog een ander trucje is om een beetje top coat op stukje plastic te druppelen en daarbij een beetje mirror powder doorheen te mixen. Je krijgt dan een super mooie glinsterende gel lak. Je kan dit natuurlijk ook doen met gekleurde gel. Op de grijze nagels hieronder met de sneeuwbal zie je het effect daarvan.Je kan de sneeuw vlokjes ook wat extra's geven door hier en daar wat mini beads op de gel te zetten.
Helaas geen foto van, want ik dacht te laat aan het idee :D
Ik ga zeker nog verder oefenen met sneeuwvlokjes maken. Ten eerste is het niet alleen leuk, maar ook een goede oefening om met je penseel en gel meer vaardigheid op te doen :)

Tot de volgende!
Liefs,

Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten