zaterdag 15 december 2018

Sweater Nails: Hoe maak je een 3D kabel gebreide trui nail art op je nagels?


Brrr ! Het is weer lekker koud buiten. De dikke truien komen weer uit de kast. Voor die gelegenheid heb ik speciaal een blog over 3D cable knit nail art voor jullie gemaakt. Ook wel sweater nails genoemd.
Deze nail art is zeker niet nieuw, maar nog steeds erg populair vooral met de koude dagen. Ik zal 2 manieren laten zien hoe je deze nail art kunt maken. Hieronder zie je het verschil in de twee technieken op show nagels.
Voor de 1ste techniek heb je nodig :

• Gellak -> kleur naar eigen keuze
• Matte gel top coat
• Detail of striper penseel
• Finishing wipe voor gel of alcohol
• UV/LED lamp

Dit lijkt ook weer zo'n een nail art die er lastig uitziet, maar in werkelijkheid heel makkelijk te maken is. Begin met een base coat wanneer je op natuurlijke nagels werkt. Breng dan de gel lak aan en hard deze onder de lamp uit. Breng zo nodig een tweede laag aan en hard deze ook goed uit.
Daarna druppel je een hele kleine hoeveelheid van dezelfde gel lak kleur op een stukje plastic of folie. Ik gebruikte de deksel van een bakje yoghurt :)
Teken dan met het detail penseel een soort vlecht patroon. Elk patroon wat je kunt bedenken, is natuurlijk te maken. Het kan heel erg gedetailleerd zijn of wat meer ruimer en simpeler. Door mijn foto's krijg je misschien zelf een goed idee.

Sommige merken gel lak zijn dikker in formule dan anderen. Paint gel is hier erg goed voor te gebruiken. Maar wanneer je een lakje hebt welke niet zo dik is, raad ik aan om in laagjes te werken.
Maak dus eerst het patroon op de nagel en hard deze. Ga er daarna dan weer overheen met het penseel en wat gel lak. Zo bouw je de dikte op van het 3D effect zonder dat de gel zich verspreid op de nagel en de vorm geen stand houd.Is het patroon en dikte naar tevredenheid, gebruik dan een matte top coat. Werk zo dun mogelijk de nagel af. Hoe dunner de top coat, hoe beter het 3D effect zal blijven. Hard de nagel volledig onder de lamp uit en gebruik als laatste een celstofdepper en wat finishing wipe of alcohol om de plaklaag van de nagel te verwijderen. Klaar is je sweater nagel! Je kan natuurlijk altijd spelen met kleur combinaties en de verschillende patronen .


De tweede techniek is het embossed effect. Ik heb in een eerder blog laten zien hoe je mooie 3D patronen kan maken met gel lak en acryl poeder.

Deze techniek kan je dus ook voor de sweater truien gebruiken :)

Wat heb je nodig :

• Clear Acryl poeder
• Nagelborstel of waaierpenseel
• Nagelriem duwe
• Gellak naar keuze
• Matte gel topcoat
• UV/LED lamp
• Detail of striper penseel.
• Finishing wipe of alcohol

Natuurlijk is het mogelijk om mijn eerdere blog even te lezen over embossed nail art en daar alle ins en outs te weten te komen. Maar ik zal het hier ook de stappen even doornemen :)

Op natuurlijke nagels breng je eerst een base coat aan en hard deze. Als volgt de gel lak van je keuze en zo nodig een 2e laag welke je ook goed uit hard. Daarna breng je de matte top coat aan en nadat deze ook weer onder de lamp is uit gehard, maak je de plaklaag schoon met finishing wipe of alcohol.Dan druppel je een beetje gel lak op een stukje plastic of folie en teken je met het penseel de sweater patronen.  Heb je een dunnere formule van gellak dan hard je de eerste laag van de patronen uit en teken je er daarna  nog een keer over heen voor extra dikte. Voor zover lijkt dit erg op techniek 1.
Maar voordat je de laatste laag uit hard onder de lamp, strooi je wat clear acryl poeder over de gehele nagel heen. Schep een paar keertjes, zodat je zeker weet dat elk stukje bedekt is met acryl. Dan mag de nagel onder de lamp en hard deze volledig uit. Als laatste borstel je het overtollige poeder van de nagel af met een nagel borsteltje of waaierpenseel.En daar is de embossed sweater nagel! Zeker een leuke aparte accent nagel voor als je iets aparts wilt maar niet al te druk.


Tot de volgende!


Liefs,
Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten