vrijdag 11 januari 2019

Hoe werkt het? Makkelijk plaatsen van bloemen waterdecals op de nagel!Een van de redenen waarom ik zo gek ben op waterdecals is, omdat het ze zo makkelijk en moeiteloos te plaatsen zijn. Daarnaast zijn er tal van verschillende thema's en designs en dat maakt het helemaal zo leuk. Je kan er eindeloze looks mee creeëren.

Voor deze mani koos ik weer voor een witte basis. Zoals altijd mijn geliefde CF Gel Effect. 100. White. Ik plaatste 2 lagen en deze liet deze goed drogen. Ondertussen pakte ik een pincet en een bakje water voor de waterdecals. Gewoon koud kraan water. Ook legde ik alvast het velletje met de mooie bloemetjes klaar. Dit velletje komt uit een waterdecal set die Nailways heeft. De voordelige waterdecal set bloemen (Product nr.43.072.041). In deze set zitten tal van bloemen waterdecals in allerlei kleuren en designs. Dus wanneer je net zo gek bent op bloemen decals als ik dan kan je je met deze set helemaal uitleven. De details zijn gewoon zo mooi en dat lukt mij niet met stempelen hoor haha.


Het waterdecal velletje heeft meestal nog een transparante beschermingsfolie erop zitten, deze moet je verwijderen voor je de decal in het water doet. Anders zal de decal op het transparante beschermingsfolie komen te zitten bij het afweken en dan kan je deze niet meer op de nagel plaatsen. Ik knipte het velletje in stukjes en koos de afbeeldingen uit die ik wilde gaan gebruiken. Ik legde twee uitgeknipte stukjes in het bakje water met de afbeelding naar boven. 
Het is ook handig om een bakje met water te vullen en daar een doekje/washandje in te leggen welke dan kletsnat is en daar de decal op te leggen. Het voordeel daarvan is dat de decal dan vanaf die plek te verwijderen is en het kleine beetje plak van de decal beter blijft zitten.

 

Na zo een 30 seconden haalde ik met de pincet de decal uit het water. De decal gleed nu gemakkelijk van het papier af. Is de nagellak nog een beetje nat als je de decal plaatst? Dan zal de decal meteen op de plek blijven waar je hem plaatst. Maar als de nagellak echt droog is, dan kan je het plaatje nog een beetje over de nagel laten glijden om het goed in positie te brengen.


Zo bracht ik de bloemen afbeelding aan boven bij de nagel riem. Door ze even aan te drukken met je vingertop zal de decal echt super plat op de nagel zitten en druk je ook meteen alle mogelijke lucht belletjes en rimpeltjes eruit. Dep de nagels ook even na met een doekje of nagel watje. Zodat er geen waterrestant op de nagel ligt. Anders pakt de top coat niet goed. Dit geldt ook wanneer je met gel lak werkt! Ik sealde alles in met een top coat en klaar is keesje!
Een mooie manicure met de minimale moeite!
Wat vind jij van waterdecals?

Tot de volgende!

Liefs, 

Roos

5 opmerkingen:

 1. Bij mij blijven die decals nooit goed zitten. Ik krijg ze dus niet goed in model geduwd (ook al knip ik de afbeelding zo passend mogelijk).

  |Wat doe ik dan fout?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi marlies, heb je het transparante velletje van het decal vel gehaalt?
   Wand zodra je decal nat hebt gemaakt en je van vel Kan laten glijden , is de decal best slap ,en dus makkelijk in vorm te duwen.
   Ik denk dat toch het bescherm velletje nog op de decal zat ,toen je ze in het water deed .
   Wand losse afbeeldingen hoef je niet passend te knippen,ze zijn al helemaal op vorm zeg maar (zelfde als een nail sticker) .
   Kijk even of je nog een doorzichtig plastic velletje van het decal velletje kan af halen, en daarna nat maken .
   Ik hoor graag van je of het is gelukt . Groetjes roos

   Verwijderen
 2. hoi hoi mijn lieve schatebout,
  wat heb je weer mooie nagels gemaakt, die roosjes zijn echt zo schatig leuk
  deze kleuren zijn ook super leuk voor de zomer
  dikke knffff
  mommie

  BeantwoordenVerwijderen