dinsdag 12 februari 2019

Makkelijke mooie nagels voor Valentijn met waterdecals en striping tape


Ben je geen stempel fan, maar wil je toch mooie Valentijn nagels? Probeer dan eens waterdecals! Met alle nagelproducten van tegenwoordig is er echt voor ieder wat wils. Ik heb vandaag een Valentijn mani gemaakt met een van de superleuke waterdecals uit de set van Nailways. ( Product nr. WDSETBLE2116-BLE2126)


Deze set heeft full cover waterdecal velletjes waarvan je dan zelf het stukje kan uit knippen wat je wilt gebruiken. Ik zelf vind deze velletjes altijd zo handig omdat ik vaak lange nagels heb en dan passen deze altijd :). Ik koos het velletje met de leuke dwarrelende hartjes en de " I♡you "
tekst.Ik knipte een stukje af en verwijderde het transparante folie laagje wat nog op de decal zit. Wanneer je dat niet doet en je de waterdecal vochtig maakt, zal de decal op het transparante plastic velletje blijven plakken. Dan is de decal niet meer te gebruiken op de nagel. Dus eerst even goed checken of de beschermfolie van het decalvelletje is verwijderd.


Ik lakte mijn nagels met een parelmoer lichte roze lak . (Wat ik achteraf helaas wat minder geslaagd vind.) Dit was een sheer lakje, dus ik had 3 laagjes nodig. Dus wat doe je dan als je geen partner hebt om je even gezelschap te bieden... inderdaad onder het lakken 2 afleveringen van Friends op Netflix kijken. Hahaha. Nu wilde ik verder gaan, want mijn nagels zijn droog. Helaas mijn ogen niet...., want Ross en Rachel zijn uit elkaar gegaan....

Na het drogen van mijn tranen verder met het bakje water voor de waterdecals. Ik legde het afgeknipte stukje in een bakje water. Je kunt ook kiezen om deze op een nat washandje of doekje te leggen. Zolang het papier onder de decal maar goed nat word dan is het al goed. Een paar seconden later haalde ik de decal eruit en kon ik de afbeelding eraf schuiven. Ik plaatste deze op de tip van mijn wijsvinger en herhaalde deze stappen voor al mijn nagels behalve de ringvinger .


Voor de ring vinger knipte ik het stukje tekst uit en gebruikte deze voor de gehele nagel. De decal is best rekbaar dus je kunt deze gewoon in vorm duwen op de nagel en ook de eventuele plooien zijn makkelijk weg te drukken. 

Om het geheel af te maken en voor het uitlijnen van de decal gebruikte ik een rode striping tape. (Productnr. 19486556) Ik knipte een aantal stukjes af en plakte deze op de lijntjes van de decals op de tips van mijn nagels. Ik gebruikte een Clean-up brush met wat aceton om de decals netjes rond om de nagelriemen te doen aansluiten en om alles wat mooier in vorm te maken.
De decal smelt heel gemakkelijk net als nagellak wanneer deze in aanraking met nagellakremover of aceton komt. Ik sealde daarna alles goed in met een glossy topcoat en klaar zijn ze!

Alleen, zoals ik al eerder benoemde, betwijfel ik mijn roze kleurkeuze als basis. Hmm misschien had gewoon toch weer beter af geweest met wit :).

Ik ga nu snel verder met nog een aflevering Friends kijken om te kijken hoe het afloopt en kan ondertussen mijn top coat laten drogen.


Tot de volgende nail art !

Liefs,

Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten