donderdag 10 maart 2016

HOE MAAK JE EEN GLAS -ACHTIGE NAIL ART WATERDECALS MET DE LEADLIGHT TECHNIEK?


Een kleurrijke transparante nailart dit keer met de prachtige nieuwe Leadlights van Nailways!
Natuurlijk is deze lak zeer geschikt voor de glas-in-lood techniek zoals bijvoorbeeld Leonie-nailart al perfect heeft uitgevoerd. Ik ga wat anders doen en je meteen laten zien hoe je zelf waterdecals kunt maken. Ik heb een frisse voorjaars nailart met vlinders en bloemen gemaakt. De basis zijn prachtige transparante glasnagels. Hoe je die kunt maken, lees je hieronder.Eerst heb ik gestempeld met drie van mijn favoriete stempels, twee XXL Sticky en de transparante jelly stempel. Gewoon zoals je altijd doet, alleen nu niet meteen op de nagels stempelen :). 
Kleur willekeurige vakken op de stempel en laat de kleuren overlopen, zoals bij een aquarel schilderij. Hiervoor kun je het beste de flesjes Leadlight openschroeven en bij elkaar zetten. De meest contrasterende kleuren bij elkaar. Laat nu alle stempels goed drogen. Zo nodig nog een keer met Leadlight, maar bij mij waren ze in één keer goed. Als dat droog is een laag sneldrogende topcoat erop en weer laten drogen. Als ook dat droog is, kun je waterdecal van de stempel af pellen. Dit moet je wel heel voorzichtig doen en niet te snel willen doen. Nu heb je drie zelfgemaakte waterdecals.Ik heb er uiteindelijk twaalf gemaakt op deze manier (twee voor het verprutsen ;). Handig ook als je tussendoor even wat anders wilt doen! Dan één nagel lakken met sneldrogende topcoat en de afbeelding zo mooi mogelijk op de natte lak plakken in het midden beginnen en naar de zijkanten uitwerken. Zo doe je nagel voor nagel tot je alle 10 gedaan hebt. Bij mij waren er echt twaalf nodig en ik was blij dat ik ze had voorbereid… Na een grondige clean up aflakken met sneldrogende topcoat en klaar. Natuurlijk is deze variatie ook op een andere kleur erg mooi maar als ik mijn nagels in het licht houdt zie je de prachtige transparante kleuren en ik moet er steeds naar kijken.

Zover maar weer!

Groetjes Maaike Janssen


Gebruikte Nailways producten:
French Clear Tips in Box (100 stuks)
Nailways Acryl – Clear
Nailways Acrylic Monomer - Slow Violet - 120ml
Bananen Zebra Nagelvijl diverse gritt
UV GEL – Clear
PUEEN - Encore SE Stamping Set Plate: SE04A
Mundo de Unas stempellak MDU - 1. White
Clear Transparant Jelly Nail Stamper & Scraper
XXL Marshmallow Stamper Transparent – Sticky
Fast&Easy - Finishing Wipe
Seche Vite - 14 ml

7 opmerkingen:

 1. Wauw, wat mooi !
  Dit moet ik ook echt een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf! Ziet er mooi uit! En bedankt voor de link :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg! Ik wil dit aldoor eens proberen maar ben zo bang dat ik het verpruts hahaha. Oefening baart kunst zeggen we dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor. Mis nog geel in de collectie. Begin februari maakte ik met deze lakjes ook een leadlight look

  BeantwoordenVerwijderen