dinsdag 9 oktober 2018

Hoe werkt het? Deel 2: Acryl nagel liquid ~ Home Made Version

De langverwachte deel 2 van de acryl color liquid, maar dan de zelf gemaakte versie. Ik wil jullie graag laten zien hoe je het zelf kan maken.  Maar voor ik ga beginnen, moet ik eerlijk bekennen: ik ben geen chemist ;) Daarnaast weet ik ook niet met de volle honderd procent te zeggen of deze techniek invloed heeft op de sterkte en/of hechting van de acryl. Allemaal reuze spannend dus.....

Ik zelf merk geen verschil in het aanbrengen, modelleren, hechting en/of sterkte van de acryl op de nagel. Ze breken niet en laten ook niet los. Maar als disclaimer moet ik bovenstaande allemaal toch wel even benoemen ;)

Let's begin !!!

Zoals ik in deel 1 liet zien is color liquid dus een leuk product, maar nu wil ik een een "nail hack" laten zien.
Wat is er voor nodig:

- Acryl penseel
- Dappendish
- Celstofdeppers
- Clear powder of cover powder
- Oefen tips
- Acryl vloeistof kleurstof
- Kleur gel paint en/of gellak
- iets om mee te mengen

Bij de color vloeistof was de kleur al gemengd met de vloeistof. Maar nu gaan we dat dus zelf doen. Op de onderstaande foto laat ik zien hoe. Heel simpel door de acryl vloeistof te mengen met de gel.De kleur is zelf makkelijk te bepalen, dat is het mooie van dit alles. Hoe meer gel in verhouding met de vloeistof die er gemengd wordt, hoe meer dekkend de kleur zal zijn. Let wel: Er is niet veel product nodig voor een goede kleur afgifte. Begin dus met een kleine hoeveelheid en voeg desnoods daarna een beetje extra aan toe.

Elke kleur gel is te gebruiken om te mixen. Ik heb zelf de Base One UV gel Paint 14. Amaranth (Productnr.: 48.735.298) gebruikt. Dit zijn de roze nagels op de foto's. Daarnaast heb ik ook een gel lakje gebruikt, de Color IT Hybrid gel polish 670 (Productnr.: 50.260.299). Dit is een thermo gel lak. Een thermo lak verzwakt wel in kleur en veranderd ook in effect wanneer deze gebruikt wordt. Het thermo effect is nog wel aanwezig, maar een stuk een minder sterk.

Acryl 3D

Wanneer je acryl gebruikt, maar geen kleur acryl hebt? Dan is de home made versie ook een leuk idee om te gebruiken voor 3D nail art. Dan is het mogelijk om zo een hele kleine hoeveelheid te mixen in verschillende kleuren en er een leuke nail art mee te maken. 
Natuurlijk moet ik de glitter gel lak niet overslaan. Ik voegde een beetje toe aan de al gemixte vloeistof met de Orange UV Gel Paint.
En oeehh die is echt mooi geworden haha.

Penseel aandacht

Waar rekening mee dient te worden gehouden is het penseel. Een goed acryl penseel is niet heel goedkoop. Daar wil ik erg zuinig mee zijn en goed voor zorgen. Met acryl werken betekent dat het penseel één van de belangrijkste materialen is welke nodig is. Een goed acryl penseel is gemaakt van 100 procent Kolinsky haar.
Bij een penseel van mindere kwaliteit zien de haren er vaak na gebruik droog uit en blijft de tip niet mooi in een punt vorm staan. Ook klontert de acryl sneller in de haren van het penseel. Dus een goed penseel helpt erg mee in het probleemloos kunnen modelleren van de acryl.
Nu de kleur dus in de vloeistof zit en niet in de acryl poeder, trekt de kleur dus ook diep in haren van je penseel. Bij het gebruik van kleur acryl poeder wordt de tip enkel in de gekleurde poeder gedoopt en dringt alleen in de beginpunt van de haren door. Ook al veeg je de penseel af op je celstofdeppers, er blijft nog steeds een restant in de penseel.

Glitters verwijderen

Hartstikke leuk die glitter, maar hoe krijg je dat uit je penseel :)


Tja, hierboven staat het resultaat. Met een druppeltje zeep en vloeiend water is de penseel weer als nieuw en ook is alle kleur van de vloeistof uit de haren gewassen.

Bewaartijd

Let wel op, de zelfgemaakte color vloeistof is niet voor lange tijd te bewaren. Deze kan het meteen gebruikt worden of de juiste hoeveelheid welke er gebruikt wordt op de dag.


Ik hoop dat ik de home made techniek duidelijk heb uitgelegd. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik ze graag :) Het gaat er uiteindelijk om dat we gewoon plezier hebben in wat we doen. Als een tip daarbij kan helpen....

Liefs,

Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten