donderdag 4 oktober 2018

Hoe werkt het? Deel 1: Acryl nagel liquid ~ Kant-en-klare gekleurde vloeistofVandaag even iets anders, acryl nagel liquid. En dan niet de normale doorzichtige vloeistof, maar de gekleurde variant ! Misschien denken jullie, wat bedoel je nu? Maar dat ga ik allemaal duidelijk maken in dit blog over deze "nieuwe " manier van werken met acryl vloeistof.Want hoe werkt dat nu? Het merk Silcare dat te koop is bij Nailways heeft een lijn producten waaronder nail acrylic color liquid op de markt gebracht. Dat is een vloeistof welke je nodig hebt om acryl nagels te modelleren, maar dan is de kleur al aan de vloeistof zelf toegevoegd. In plaats van dat je een doorzichtige vloeistof gebruikt met een gekleurde acrylic poeder.

Op het flesje staat "medium action" Dat betekent dat de snelheid waar de acyl mee uithard medium is.
Dat geeft je dus wat tijd om het goed op de nagel te kunnen modelleren. Er is ook liquid dat "fast" of "slow" is.


Om een beter beeld te geven hoe het precies werkt, heb ik stap-voor-stap foto's gemaakt. Ik heb voor dit voorbeeld de zwarte kleur gebruikt. Uiteraard zijn er meerdere leuke kleuren beschikbaar.

Om te beginnen heb je nodig :
- Een acryl penseel
- Acryl poeder
- Een dappendish (of klein glazen potje )
- Celdofdeppers
- Nagel tips om mee te oefenen en testen
- en dan natuurlijk de acrylic color liquid.

Op de onderstaande foto kan je de eerste stappen bekijken . Het is allemaal niet zo moeilijk en zeker geen rocket science :)Wanneer het de eerste keer is om met acryl te gaan werken, dan is het wel noodzakelijk om een goede mix ratio onder de knie te krijgen. De mix ratio is de meng verhouding tussen de vloeistof en de acryl poeder. Door een slechte mix ratio ontstaat er bijvoorbeeld "frosting". Dat is wanneer er te weinig vloeistof is in verhouding met het poeder.
Maar het kan ook dat er te veel vloeistof gebruikt wordt in verhouding met het poeder en dan houdt  de acryl geen vorm en druipt het als ware van het penseel af.

Het is belangrijk om dit goed te oefenen, want met een goede mixratio behaal je de optimale sterkte, kleur en hechting op de nagel.
Kortom: probeer daar tussen te blijven en dan vormt er een mooie "bead" op de tip van je penseel.
Een bead is het balletje van acryl. Maar het wordt ook wel eens "pearl " genoemd.Op bovenstaande foto kan je zien hoe de bead op het penseel vormt. Deze is daarna te modelleren op de nagel.

Het is natuurlijk ook mogelijk om er designs mee te maken net zoals met color acyl. Eigenlijk is het idee hetzelfde als met de gekleurde poeder, alleen zit de kleur niet in de poeder maar in de vloeistof.

Het product vind ik best leuk,  maar ik denk wel dat je de mixratio eerst aardig onder controle moet krijgen, anders komt er een kleurverschil. Met meer vloeistof in verhouding met poeder, wordt de kleur namelijk iets transparanter. Maar het is voor een geoefende gebruiker denk ik wel een goed product.Ik weet ook hoe je color liquid zelf kunt maken een soort van" home made version". Dan zal je denken, waarom maak je het dan niet gewoon zelf in plaats van een product aan te schaffen, terwijl je de middelen al thuis hebt. Ikzelf denk dat er wel zeker een verschil zit tussen de home made versie en de color liquid van Silcare. De ingrediĆ«nten zullen zeker anders zijn en dat is natuurlijk van belang in een nagel salon waar kwaliteit en hygiĆ«ne voorop staan. 
Ook kan de eigen gemaakte versie een andere impact op de hechting hebben en de sterkte van de acryl zelf. Al heb ik daar zelf nog niet echt iets van gemerkt.

Benieuwd naar de "home made version" ? Lees dan binnenkort ook deel 2.

Wat denken jullie nu van dit product?  Zouden jullie het een keer willen proberen?


Liefs,

Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten