dinsdag 30 oktober 2018

Hoe werkt het? Super Makkelijke Sierlijke Embossed Nail Art Nagels


Vandaag weer een wat aparte nail art: Embossed nail art nails! Ik ben helemaal verliefd geworden op deze nail art en kan dan ook moeilijk ophouden met het oefenen en de verschillende designs te maken. Naast de uitleg hoe het werkt, krijgen jullie dus veel voorbeelden te zien met extra veel tips.


Maar ...Hoe werkt het nu??

Eerst maar even de benodigdheden:
 • Gellak, Gel topcoat en/of Gel paint
 • Acryl poeder, de kleuren acryl poeders geven elk een ander kleur effect. 
 • Detail penseel 
 • Dappendish, of iets anders om de gel lak op te druppelen
 • Nagelborsteltje
 • UV/LED lamp
 • Oefen nagels , of je eigen nagels ;)


Oké, let's play !

Laat ik meteen beginnen met het leuke basis kleurtje! Het is de Color IT Hybrid premium gel kleur 2670 (Productnr.: 50.905.581). Deze gellak is een thermo gel en verandert van kleur met in warme en koude omgevingen. Ik vond dit kleurtje al super mooi,  maar nu ben ik echt verliefd ! Met de warmte word die heel mooi zacht roze en kouder word die grijs.


Op bovenstaande foto laat ik de stappen zien om een embossed nagel te krijgen. Het effect krijgen is eigenlijk super makkelijk. Alleen is het een beetje oefenen om mooie sierlijke detail krullen te maken.

Ik bracht gewoon wat lak aan op een glazen potje. Met een detail penseel maakte ik wat sierlijke krullen op een oefen nagel met daarop al een uitgeharde witte gel lak en top coat. Eenmaal tevreden over het krullen design, strooide ik wat clear acryl poeder over de nog natte gel lak. Dit deed ik met een thee lepeltje, maar het is ook makkelijk om een metalen nagelriem duwer te gebruiken om de poeder mee op te scheppen. Strooi een paar keer de acryl poeder over de nagel, zodat je zeker weet dat het ontwerp volledig onder de poeder zit.Tik het te veel aan poeder er zachtjes af. Dan pas kan de nagel onder de nagel lamp om deze goed uit te harden. Als het is uitgehard, borstel dan het laatste overtollige poeder af met een nagelborstel
En tadaaa ! Een heel mooi embossed effect!
Er is nog zoveel meer te laten zien en te vertellen, dat past allemaal niet in 1 blog helaas. Dus daarom wat snelle tips.In plaats van acryl poeder kan je ook hele fijne glitter gebruiken zoals hierboven. Gewoon ook op de natte gel strooien en weer onder de lamp uitharden.


Of gebruik een pigment poeder. Ik zelf heb een acyl poeder gemengd met een glow in the dark pigment, dus dan geeft het design ook nog eens licht in het donker :) Clear acryl poeder behoudt de kleur van je lak naar keuze, witte acryl poeder maakt de kleur wat lichter, cover acryl poeder geeft een roze tint zwart enzovoorts.Gel paint is dikker dan gel lak, Met gel paint is het ook wat moeilijker om hele dunne kleine lijntjes en krullen mee te maken. Maar de verhoging in het design is dan wel beter zichtbaar. Gebruik gel paint daarom voor de makkelijkere designs. Zoals ik hierboven deed met de grijze nagels met zwarte gel paint met strepen patroontjes er op.

Wanneer je je afvraagt hoe ik bovenstaande show nails heb bevestigd. Ik heb wat dubbelzijdig tape gebruikt op een "tag" kaartje en zo de nagels erop geplakt. Daarna heb ik deze aan een ring gedaan waar eerst de swatch sticks aan hingen.
Wil je gewoon even oefenen en heb je niet veel oefen tips? Met een gel lak kun je designs oefenen op 1 oefennagel en daarna weer afvegen met beetje alcohol op een celstofdepper. Zo kun je dus blijven oefenen op dezelfde nagel.
Je kan zelf ook een oefen sheet maken of een "stappen sheet". Je kunt er een aantal maken op de computer en deze dan uit printen of je kunt er een in elkaar knutselen en lamineren.


Ik hoop echt dat jullie dit ook een keer proberen, want het is zooo leuk om te doen en te zien!!


Mocht er nog iets onduidelijk zijn en/of heb je een vraag/opmerking, laat me het hieronder weten. Vind ik superleuk :)


Lief,

Roos

3 opmerkingen:

 1. Supercool blog! Zoveel voorbeelden en handige tips en ik vind alles wat je hebt gemaakt prachtig. Ga het zeker ook eens uitproberen. groetjes Roosje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je blog. Ik was hier net op zoek naar en nu weet ik ook hoe makkelijk het te maken is. xxx Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel graag gedaan , daar doen we het voor :) veel plezier !

   Verwijderen