woensdag 7 november 2018

Hoe werkt het? Maken van een gebroken nagel en het verwijderen van acryl -en gel nagels.


Acryl nagels zijn stevig maar vooral met langere nagels kunnen ongelukjes gebeuren. Zoals ik had met meubels in elkaar zetten en de planken net te hard uit de doos trekken.... krak, nagel gescheurd .... :( Tja dat is natuurlijk erg spijtig, maar nu kan ik jullie wel meteen laten zien hoe ik dat dan weer fix :).


Zoals je kunt zien zit en een flinke scheur in de nagel. Ook zijn er kleine ronde gaatjes van de nagel piercings die erin zaten. Piercings in je nagels zien er leuk uit, maar je moet er wat voor over hebben.
Bijvoorbeeld met haren wassen is het niet prettig en ook de sterkte van de nagel is verstoord. Daardoor kan de nagel natuurlijk allemaal eerder breken.

Op de nagel zit er als er eerste een gel lak en ook de acryl eronder is natuurlijk best een beetje dik vergeleken met de natuurlijke nagel. Ik vijl daarom als eerste de gel lak eraf. Ik gebruik hier een elektrische vijl voor, dus dat werkt lekker snel.Mocht je geen elektrische vijl hebben, geen paniek ook met een 120/180 grit handvijl kan je de gel laag eraf halen. In dat geval vijl je eerst de top coat eraf, totdat er geen enkel glanzend plekje meer op de nagel is. Dit moet omdat de aceton die je later gaat gebruiken niet door de top coat kan gaan. En daardoor kan de boel uiteindelijk niet los weken.
Ik heb met de elektrische vijl de gel lak en het meeste acryl weg gevijld. Des te minder product op de nagel, hoe sneller het losweken uiteindelijk zal gaan.

Ik zette de producten, welke allemaal bij Nailways te verkrijgen zijn, klaar die nodig zijn:
  • Celstofdeppers
  • Nagelriem duwer
  • Soak off wrap clips
  • Witte blok vijl
  • Aceton


Ik absorbeerde een celstofdepper volledig met aceton. Een wattenschijfje werkt ook, maar is vaak vervelend pluizig. Ik plaatste deze celstofdepper in een Soak off wrap clip. Nailways heeft verschillende kleuren clips. Ze zijn herbruikbaar en ze verwijderen ook heel handig glitterlak.Dan is het wachten, zodat de aceton goed zijn werk kan doen. Meestal is 10 minuten voor acryl voldoende.

Bij het verwijderen van de soak off wrap clip zul je zien dat de acryl zacht is geworden.
Met een nagelriem duwer kun je daarna de acryl van de nagelplaat schrapen. Let wel op dat als je dichtbij de natuurlijke nagel bent, je voorzichtiger moet schrapen om niet de natuurlijke nagel te beschadigen. Op deze manier kun je ook je natuurlijke nagels goed lang laten groeien :). Doe dit werkje snel, want de acryl hard namelijk ook weer uit. Na een minuut of 2 zal de acryl weer hard zijn en kan je het niet meer makkelijk verwijderen. Dan is het tijd voor de tweede keer afweken. Herhaal de stappen gewoon weer tot de acryl volledig van de nagel is verwijderd.
Zoals je hierboven ziet is de acryl er nu compleet vanaf en is te zien dat mijn eigen nagel aardig beschadigd is. Er is het gaatje van de piercing en de scheur. Ik vijlde met een handvijl de nagel recht en ik plakte een silk wrap over de scheur om de nagel te maken.

Mocht je nu geen acryl of gel meer op de nagel willen, dan geef je de nagel even een boost door de blote nagel (zonder nagellak of top coat) even goed in de olie te zetten en goed in te masseren. Door de aceton is de nagel en de huid eromheen droog geworden. 
Ik bracht eerst een base coat aan op de nagel en over de silk wrap. Ik harde deze uit onder de UV lamp. Daarop bracht ik een laagje aan van de supermooie, Color IT- Premium Hybrid - Thermo gellak , kleur 2670. Deze gel lak is echt super dekkend. Een laagje is al genoeg voor een volledige dekking, maar een tweede maakt het net wat strakker en mooier. 2 min in de lamp uitharden. En wat het leukste is, hij gaat er grijs in en komt er roze uit :) Ik kon mezelf niet helpen om even met het kleur veranderde effect te spelen, tot ik besefte dat ik toch echt verder moest voor dit blog :) Ik eindigde met een top coat welke ik ook goed uithardde. En viola ! Van acryl, naar een mooie natuurlijke gellak mani :)

Maar nu we toch bezig zijn .... mag die soak of hybrid gel er weer af.


Om gel lak te verwijderen vijl je weer met de handvijl de top coat eraf en zorg je ervoor dat er geen glanzende plekken zijn. Weer doe je aceton op de celstofdepper en in de clips om deze dan op de nagel te plaatsen. Ik zou zeggen ik dat 5 min heb laten soaken. Om daarna met de nagelriem duwer de gellak er voorzichtig af te krassen. De base coat die er onder zat ging er niet zo makkelijk af dus ik vijlde de nagel nogmaals en plaatste mijn nagels weer terug in de clip voor 5 min. Ik verwijderde toen de laatste restjes lak en daar was mijn naakte nagel weer. Met een bufferblok vijlde ik zachtjes over de volledige nagelplaat om alles glad te maken.


Als laatste maakte ik weer een nieuwe acryl nagel. Ik pinch mijn acryl nagels altijd voor een mooie sterkte c curve. Een c curve is dat de vrije tip van de nagel in een c-vormige vorm loopt. Zodra ik voel dat de acryl warm word en begint uit te harden, plaats ik de pinch tang (Productnr.: 43.760.783) Op de zijkant zet ik druk op de nagel, zodat deze krommer trekt in een c vorm.
Even bij vijlen en tadaaa!
Weer een nieuwe acryl nagel om weer nieuwe nail art op te maken :)


Mocht je nog een vraag hebben dan hoor ik het graag en zal ik je proberen te helpen waar ik kan:)


Tot de volgende!

Liefs,

Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten