woensdag 28 november 2018

Hoe werkt het? Sharpie (Alcohol Markers) Nagel Nail Art Techniek


Vandaag wil ik laten zien hoe je een mooi effect kan creeĆ«ren op je nagels met alcohol markers. Vaak wordt dit ook wel de Sharpie nail art techniek genoemd, omdat Sharpie een merk is van zo'n marker waarmee deze nail art vaak wordt gemaakt. De makers hoeven niet perse van het Sharpie merk te zijn. Alcohol markers kan je namelijk in verschillende winkels vinden, ik heb ze van de Action :).

Wat heb je verder nog nodig? • Gellak, het beste is wit of andere mooie lichte kleuren 
 • Een top coat
 • Alcohol, ik gebruik hier de 99.9 procent variant
 • Een dun penseel 
 • Dappendish om de alcohol in te plaatsen
 • UV of LED lamp

 • Je begint door eerst de nagels met de basis gellak kleur te lakken. Ik heb voor alle nagels wit gebruikt, omdat ik vind dat de marker inkt dan het beste eruit springt. Andere lichte kleuren geven ook een mooi effect, zoals hierboven op de swatch sticks te zien is. Daar heb ik hier en daar een heel licht roze kleur gebruikt als basis. 


  Wanneer je deze techniek op je natuurlijke nagels uitvoert, begin dan eerst met een base coat om daarna de gellak kleur te plaatsen. Hard de gellak goed uit en gebruik daarna een no wipe top coat. En hard deze ook goed uit. De no wipe topcoat is van belang, omdat de nagel dan een heel glad oppervlak heeft. Denk maar aan een boterhamzakje waar je met een stift op wilt schijven .. de inkt blijft erop liggen, omdat de inkt niet kan intrekken. Hetzelfde geldt dus ook voor de markers in combinatie met de top coat.

  Dan nu het leukste gedeelte.... :)  Je kiest een aantal kleuren markers uit en zet willekeurig wat strepen op de nagel. Uiteraard is het ook mogelijk om dit met een enkele kleur te doen. Doe een kleine hoeveelheid alcohol in een dappendish. Doop de penseel in de alcohol en tik die dan op verschillende plekken van de nagel. De inkt begint te vervormen door de alcohol. De vlekjes kunnen daarna ook nog een beetje bijgewerkt worden met de penseel.  Door enkele streepjes op de nagel te tekenen en in plaats van te stippen nu langs de inkt strepen te trekken met de penseel zal er een marmer effect ontstaan zoals hierboven. Het is altijd mogelijk om nog wat meer met de markers bij te stippen als dat nodig is om zo het juiste effect te krijgen.


  Wat ook leuk is, is om de alcohol in een klein spuitflesje te doen en dan boven de nagel een keer te spuiten,  zodat er super kleine alcohol druppeltjes op de nagel dwarrelen. Er zullen dan allemaal kleine rondjes ontstaan in de inkt. 


  Ook een leuk idee is om manicure stickers te gebruiken. Ik gebruikte hier de French nail tip guides van Nailways voor. Plak deze stickers op de gewenste positie en plaats de marker kleuren. Door de stickers lopen de kleuren dan niet verder uit wanneer de alcohol wordt aangebracht.

  Wanneer een leuk effect op de nagel staat, kan je dit natuurlijk nog verder aanvullen met nail art zoveel je zelf wilt. Zoals hierboven met gouden nagelstickertjes of zoals hieronder met waterdecals.


  Wanneer het design helemaal naar tevredenheid is, hoeft deze alleen nog maar met top coat ingesealed te worden.  Ik vind dit een enorm handige techniek wanneer je niet zo veel kleuren gellak hebt, zo kan je met een enkele witte gellak  en wat markers al veel kleur geven aan je mani. Ook deze nail art vind ik verslavend om te doen, vooral omdat je nooit echt precies weet hoe de inkt zich zal vormen op je nagels. Elke keer is het een verrassing en dat is juist zo leuk.
  Ik heb nog een andere nail hack met de markers voor jullie in petto, maar die wil ik in een ander blog laten zien. Zo kan ik dat wat uitgebreider laten zien :)

  Mocht je de sharpie nail art techniek nog niet hebben geprobeerd en je ziet toevallig wat alcohol markers liggen in de winkel, neem ze mee, je zal er veel nagel plezier mee kunnen hebben :)


  Tot de volgende!

  Liefs,

  Roos

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten