dinsdag 29 september 2015

HOE WERKT HET: CLEAR ACRYL NAGELS


Hallo allemaal, deze keer verklap ik hoe ik mijn acryl nagels maak. Ik heb gekozen voor de prachtige french clear tips van Nailways om dit te laten zien.Allereerst wil ik vermelden dat ik GEEN nagelstyliste ben, ik heb GEEN opleiding voor het zetten van kunstnagels gehad en doe gewoon waar ik mij prettig bij voel. Dus geen perfecte acryl druppels, ik ben er langer dan 2 uur mee bezig en jazeker lijm onder de tip... Dus hier gaat ie dan, met gebreken en al :)

Allereerst maak ik mijn nagels helemaal kort en schoon. Ik vijl alle restjes acryl en losse huidcellen voorzichtig weg met een bananen zebravijl 100/180. Zoals je ziet in afbeelding 1 heb ik van de vorige manicure een paar witte randjes in het nagelbed overgehoudem. Deze laat ik gewoon zitten. Het stoort mij niet en hoe meer ik van de natuurlijke plaat afhaal hoe kwetsbaarder en gevoeliger ze worden. Ervaring heeft mij geleerd dat het geen effect heeft op het eindresultaat. Ik was de handen met een zachte zeep en doe een softe peeling met Mineral Body Peeling - Tropics. Ook goed te zien op de foto; de droge nagelriemen, deze smeer ik in met een verzorgende nagelolie. (Luxe Roll-On Nailoil: Mango Orange) en laat deze goed intrekken. Meestal ga ik dan ook even wat anders doen om dat echt zijn tijd te geven.


Vervolgens ontvet en ontsmet ik het nagelbed. Ik zoek de best passende nagels uit de box van de french clear tips en eventueel vijl ik de zijkanten bij. Meestal zet ik de tips midden op de nagel en niet helemaal op de tip. Volgens mij hoort dat niet zo, maar op deze manier zitten ze bij mij veel steviger en heb ik er echt veel langer plezier van. Om ze vast te zetten gebruik ik nagellijm met kwastje (Nailways - Nail Glue).


Als de lijm goed droog is, vijl ik de randjes van de tips zo glad mogelijk. Zo sluiten ze uiteindelijk nog beter aan met de natuurlijk nagel.Ik knip de nagels met een speciale tipknipper op de gewenste lengte. Omdat ik graag een transparant glas effect wil hebben, gebruik ik de clear acryl poeder van Nailways samen met een sneldrogende liquid (Nailways Acrylic Monomer - Fast Violet - 50ml). Ik plaats drie of vier laagjes. Het lukt mij niet goed om een perfect bolletje te maken, dus doe ik het gewoon in zo.


Na nog weer een vijl beurt, plaats ik een hoogglans top coat.  Op foto 5a zie je dat het inderdaad net glas is. Nadeel dat je alles kunt zien dus ook de beschadigingen in de nagelplaat en de lijmrestjes onder de nagel.


Met een multitool en een konisch bitje haal ik de lijmrestjes weg onder de nagel en ik lak de onderkant met een hoogglans top coat, zodat het weer doorzichtig wordt. Ik laat de nagel verder zoals het is, zie foto 5b. Maar als de beschadigingen je storen, dan kun je natuurlijk de nagelplaat eerst bedekken met een gekleurde acrylpoeder pink of cover en laat je alleen de tip helder.

Er komen nog wat leuke nail-art ideeën aan die je met een heldere tip kunt maken, dus blijf ons blog volgen!

Until next time!

Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten