dinsdag 18 september 2018

3D UV Nail Paint Halloween Nagel Nail Art - Deel 1 Let's start making some brains!Van super simpel naar een wat meer creatieve nail art. Stap voor stap en vinger voor vinger zal ik vertellen hoe ik bovenstaande heb gemaakt. Vandaag de wijsvinger! In mijn volgende blogs leg ik de andere nagels uit. Let's start making some brains!


In dit blog wil ik jullie vooral graag laten zien wat je kan doen met UV paints gels. Nailways heeft veel leuke kleurtjes in haar assortiment. Tijdens het uitproberen van deze paint gels viel mij direct op dat de gel paint echt lekker dik is. Ik heb vaker met paint gels gewerkt, maar die waren allemaal een stuk dunner. Die van Nailways blijft op zijn plek zitten en zakt niet in als je een design maakt voor 3D. Ook hard de gel snel uit, ook onder de led lamp, onder mijn 48 Watt gebogen lamp was 30 sec genoeg. Heel blij mee :) ( UV Paints Gels) 

De wijsvinger: Brains!

Tijdens het maken van de hersens heb ik echt veel plezier gehad. Heel grappig om zoiets op je nagel te maken. Als basis heb ik al mijn nagels wit gelakt met een witte gellak. Daarover heb ik een gel top coat geplaatst. Daarop mixte ik met de handige roest vrijstalen nail art lepel (Productnr.: 46.999.382een schepje UV paint gel met de kleur 14. Amararanth met twee schepjes UV paint gel kleur 01. white. Ik had nog een leeg potje waar ik dit in mengde, zodat ik daarin het restant kan bewaren.Daarna gebruikte ik een nail art detail penseel om met deze gemixte kleur kronkel -achtige slierten te maken op mijn nagel. Toen ik tevreden was met de dikte van het 3D effect, harde ik het uit onder mijn led lamp voor 30 seconde. Tijd kan verschillen per lamp dus dat is altijd een beetje zelf aanvoelen of de nagel goed is uitgehard.Om de hersenen sappiger en wat meer detail te geven, gebruikte ik van de UV Red Gels: 09. Rich Love (bekijk link).  Deze Red gel is geen UV paint gel, maar heeft een normale dunne dikte. Ik verdunde hem zelfs nog wat meer met een gel top coat, zodat ik er goed details mee kon schilderen. Met mijn detail penseel maakte ik hier en daar wat accenten om een extra bloederige kleur te geven :) Daarna heb ik uiteraard de nagel weer goed onder de lamp laten uitharden.

Als laatste stap heb ik nog een heel dun laagje top coat geplaatst voor de glibberige glans. Hoe dunner deze laag, hoe beter het 3D effect zichtbaar blijft.

Ik heb echt plezier gehad met deze 3D nail art. En voor de eerste keer 3D hersens maken, vind ik het best gelukt.

Hebben jullie wel eens met gel paints gewerkt om 3D nagels te maken? Of hebben jullie hier misschien andere technieken voor gebruikt?

Liefs,

Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten