maandag 17 september 2018

Hoe werkt? Watermarble met nagel stickers en de grote schoonmaak :)


Watermarble geeft zo een cool effect op je nagels. Het is wel even een schoonmaakwerkje, maar het resultaat is het meer dan waard.


Ik heb voor deze nail art geen basiskleur gebruikt. Ik heb namelijk cover acryl nagels, dus die hebben op zichzelf al een licht zalm kleurtje. 

Als marble kleuren heb ik gekozen voor een paars lakje en de CF Gel Effekt nagellak 100. White Productnr.: 47.468.407
Mijn potje met water op kamertemperatuur had ik al klaar staan. Net als mijn water marble tool van de 15 -delige roze penseel set Productnr.: 53.034.805. Dit is trouwens een goede penselen set om mee te beginnen. Er zitten o.a. een one stroke penseel, detail penselen, stripers en fan brushes in.  Deze set helpt je zeker overal op weg.Toen ik een watermarble maakte, wilde ik niet het echte "strakke " bloem patroon. Ik wilde meer een beetje een streperig marmer effect. Dat is helaas niet op elke nagel helemaal gelukt, maar ik vond het er nog steeds gaaf uit zien.

Ik druppelde van elke kleur lak een druppel in het water, zodat de lak zich verspreide en een "ring" vormde in het water.  Daarop liet ik elke keer weer een druppel in het midden vallen van de vorige lak.
Na een aantal druppels pakte ik mijn water marble tool om heel willekeurig strepen te trekken door de nagellak  in het water heen. Zo kreeg ik het juiste effect.
  
Daarop doopte ik voorzichtig een nagel op de plek in de lak welke ik het er het mooiste uit vond zien. Door met een wattenstokje in het water te roeren rondom mijn nagel die nog onder het water gedompeld zat, haalde ik de resterende nagellak weg uit het water. Zo kon ik mijn vinger uit het water halen zonder het design te verpesten.
Ik deed dit met alle vingers en toen was het tijd voor de grote schoonmaak om mijn nagelriemen weer schoon te krijgen. Dat is wel even een klusje.... 
In mijn nagel sticker boek die ik erbij pakte, vond ik bovenstaande mooie stickers  uit de black en gold lace sticker set. Productnr.: STJH152 Deze set heeft 24 velletjes met super mooie lace -achtige designs met zwarte en gouden stickers . 

Ik plaatste in de lengte van de nagel een sticker en knipte het af op lengte. Het restant plakte ik weer netjes terug op het velletje voor verder gebruik.

Ik sealde daarna de stickers goed in met een top coat. 
Tip:  heb je een nail art met stickers bij de randen van de nagel ?
seal de randen goed in en plaats een tweede laag top coat de volgende dag. Zo zal je manicure langer mooi blijven en de stickers niet snel loslaten aan de randjes van de nagel.

Ik vind dat de stickers het echt af maken en het een beetje een mysterieuze vibe geven :).

Het was erg leuk om weer eens de watermarble  techniek  te doen, dat is het leuke van nail art voor mij...
Zo veel verschillende technieken en opties dat je het nagelen nooit zat word.

Wat vind jij van watermarblen en de schoonmaak?


Tot de volgende :)

Liefs,  

Roos 

2 opmerkingen:

 1. Mooi! Voor het makkelijker schoonmaken kun je cuticle defenders gebruiken (vloeibaar of strips)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja weet ik , die van mij is op maar had het er inderdaad even bij kunnen zeggen :) wel bedankt voor de tip hoor Leonie:)
   Groetjes ,
   roos

   Verwijderen