maandag 4 mei 2015

4 MEI DODENHERDENKING
Vandaag herdenkt Nederland tijdens de Nationale Herdenking de Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. En houden we 2 minuten stilte om 20:00 uur. Tijdens het maken van deze mani heb ik ook goed de tijd gehad om stil te staan bij de gedachte aan de slachtoffers die hun leven verloren. Vandaar heb ik voor een donkere nailart gekozen.
Ik heb mijn nagels met 14 Just Black zwart gelakt en de ringvinger met 11 Simply White wit gelakt.

Ik zocht een mooie afbeelding met een roos, want ik wilde witte rozen als symbool voor alle slachtoffers op mijn nagels stempelen. Ik vond een mooie afbeelding van de PUEEN Encore SE02 plate. Ik stempelde vier rozen op vier stampers met 14 Just Black  en kleurde deze later in met 11 Simply White.Ik wachtte tot deze stempels droogden en maakte ondertussen met twee striping lakjes rood en blauw, de Vrijheidsfakkel. Ik heb echt al minimaal een jaar niet met strippers gewerkt dus dat ging me ook niet zo goed af. Maar ik denk dat het logo wel duidelijk overkomt en dat is het belangrijkste!

Toen de stamping waterdecals waren gedroogd, pelde ik ze voorzichtig van de stampers en knipte ze een beetje bij. Ik lakte op alle nagels een dun laagje Nailways top coat en legde ze daarna op hun plaats. Daarop drukte ik ze heel zachtjes een beetje aan en bracht ik nog een laag top coat aan om alles in te sealen.

Ik hoop dat vandaag iedereen even een momentje neemt om goed te beseffen hoe goed we het nu eigenlijk hebben en we dankbaar zijn dat er zoveel mensen hebben gevochten voor onze vrijheid .

Liefs,
Roos van der Kooij

1 opmerking: