donderdag 14 mei 2015

STEMPELEN EN SCHILDEREN OP GELNAGELS


Voor deze nailart wilde ik weer eens aan de slag met uv gel. Meestal gebruik ik nagellak, want dan kan ik sneller wisselen van nailart. Uvgel gebruik je echt om het langer te dragen en wat ik ook makkelijk vindt is, dat je na je nailart weer alles kan doen met je nagels zonder bang te zijn ze te beschadigen.
Ik begon met het licht op vijlen van mijn natuurlijke nagels. Ik gebruikte de lichtste gritt voor het vijlen, anders beschadig je de natuurlijke nagel te veel. Daarna nam ik ze af met finishing wipe. Dit product zorgt ervoor dat de natuurlijke nagels goed worden voorbereid op de uv gel. Ik plaatste op mijn schoongemaakte nagels een dunne laag Nailways uv gel Bonder. Ik liet deze laag 2 minuten uitharden onder mijn 36 Watt lamp.

Ik gebruikte toen een platte fijne penseel en de uv gel Extreme White van Nailways om mijn nagels wit te maken. Ik gebruikte een erg dun laagje en harde die 2 minuten uit onder de uv lamp. Ik herhaalde dit daarna nog een keer, zodat mijn nagels mooi gedekt wit waren. Na afloop haalde ik de plakkerige laag eraf met finishing wipe en toen kon ik beginnen met stempelen.


Op een plaat uit de PUEEN Encore collectie vond ik een open patroon die ik op mijn nagels stempelde met de paarse kleur 135 Greaser. Op mijn ringvinger stempelde ik  een wat geslotener patroon. Daarop heb ik een fijne penseel gepakt, een blaadje en de zilveren kleur 82B Clair. Op het blaadje bracht ik wat Clair aan en kon zo makkelijk mijn penseel indopen. Ik volgde hier en daar wat gestempelde lijnen op mijn nagels met de penseel. Een precies werkje, maar heel goed te doen.


Ik liet de lakjes eerst goed drogen en deed er daarna uv gel quick finish overheen. Ik verbaas me nog steeds dat ik daarna geen plakkende vingers meer heb. Dat is echt iets unieks aan deze uv gel top coat.

Heb jij wel eens uv gel uitgeprobeerd en waarom wel/niet?

Tot snel,

Roosje
2 opmerkingen:

  1. Oh heel erg mooi , en erg goed gelukt ,die dunne lijntjes met een nail art penseel !
    Ik ben ook erg blij met de UV quik finich , alleen gebruik ik deze inderdaad als ik een mani voor aantal dagen goed wil laten zitten . en tja bij mij is het toch elke dag of om de dag weer wat anders , maar die glans is echt geweldig mooi , gebruik het soms ook als ik de uitgroei van mijn acryl nagels even snel wil op vullen en dat werkt wonderen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh heel erg mooi , en erg goed gelukt ,die dunne lijntjes met een nail art penseel !
    Ik ben ook erg blij met de UV quik finich , alleen gebruik ik deze inderdaad als ik een mani voor aantal dagen goed wil laten zitten . en tja bij mij is het toch elke dag of om de dag weer wat anders , maar die glans is echt geweldig mooi , gebruik het soms ook als ik de uitgroei van mijn acryl nagels even snel wil op vullen en dat werkt wonderen :)

    BeantwoordenVerwijderen