zaterdag 4 april 2015

NAGELS VOOR PASEN MET ZELFGEMAAKTE WATERDECALS
"Ja!! Pasen komt eraan en dan is een vrolijke paas mani natuurlijk heel leuk! Ik ben aan de slag gegaan met de stempel plaat A-NW00006 Easter Bunny van de Nailways Spring Time collectie. Deze plaat is speciaal voor Pasen en staat vol met leuke eitjes, konijntjes en andere paas afbeeldingen.  
Ik heb als basiskleur de nagellak 68 Light Up gebruikt en lakte in twee laagjes mijn nagels in een mooie zachte crèmekleur. 

Artnr: A-NW00006 Spring Time - Easter Bunny


Daarna heb ik de stempelplaat erbij gepakt en besloot wat stempel waterdecals te maken. Ik stempelde voor één hand twee konijntjes en drie paaseitjes met 14 Just Black.
Ik heb meerdere stampers. Daardoor kon ik achterelkaar de afbeeldingen stempelen en apart zetten op de diverse stampers. Je kan de waterdecals natuurlijk ook één voor één maken of op bakpapier maken. Bij die laatste manier moet je eerst top coat op het bakpapier doen en dan kan je je stempel erop zetten en kan je deze inkleuren.
Ik had dus vijf afbeeldingen gestempeld en begon met een dottingtool en de aroma lak 140 Chocolate de konijntjes in te kleuren.  Ik bracht daarna een top coat over de afbeelding aan en zorgde dat ik een ruime rand van top coat rond de afbeelding maakte. 
Voor de paaseitjes heb ik deze keer iets nieuws geprobeerd! Ik heb voor de kleuren van de paas eitjes nagellak kleuren gemengd en het werkt :) Ik heb een drupje aroma lak 139 Strawberry op een glas plaatje gedruppeld en daarbovenop twee druppels 11 Simply White.  Met een dottingtool begon ik de kleuren te mengen en toen kwam er een vrolijk roze kleurtje naar voren :). Hiermee heb ik een eitje ingekleurd en de stipjes van het eitje met 136 Waterwaves ingevuld. 

Artnr: NW136 - Gellook - Waterwaves
136 Waterwaves

Toen heb ik een druppeltje 135 Greaser op de glasplaat laten vallen en een druppeltje 11 Simply White. Ik mengde dit weer met de dottingtool en er ontstond een heel zacht lila kleurtje. Oh, wat is dit leuk om te doen zeg ! Ik kleurde de laatste 2 eitjes in met deze lila kleur en de stipjes vulde ik deze keer met de lak 132 Spiked. Ik sealde de eitjes op de stamper weer in met een top coat en liet deze allemaal goed drogen. 
Artnr: NW132 - Gellook - Spiked
132 Spiked

Mijn konijn afbeeldingen waren al gedroogd en met een pincet kon ik ze voorzichtig van de stamper afpellen. Ik knipte ze een beetje bij en drukte ze op mijn ring -en wijsvinger. Ik bracht er een top coat over aan om ze in te sealen. Toen heb ik van de mini stamping plate B02 de bloemen afbeelding waar een beetje gras bij zit gebruikt en zorgde dat ik alleen het gras stempelde. Ik gebruikte hiervoor de lak Baroque 81B Salta. Ik stempelde links en rechts van de konijntjes het gras, zodat het lijkt alsof die in het gras loopt en de paaseitjes aan het verstoppen is :)Toen de eitjes droog waren, heb ik deze ook met pincet los gepeld en bijgeknipt . Deze bracht ik aan op de rest van mijn nagels en sealde deze ook weer in met top coat. Toen ook dit droog was, heb ik ook het gras van de mini plate B02 gebruikt om naast de eitjes te stempelen, alsof ze in het gras liggen. Ik bracht over alle nagels nog een keer top coat aan om de gras stempels in te sealen.
Ik maakte mijn nagelriemen schoon en bracht de nagelriem olie Havana Banana aan.
Ik vind het best een leuke mani geworden om alvast in de paassfeer te komen :) Alvast een vrolijk Pasen!!

Heb jij je nagels ook al klaar voor de Pasen?

Heel veel nagelplezier en tot de volgende mani !

Liefs ,
Roos van der Kooij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten