donderdag 7 januari 2016

HOE PLAATS JE NAGEL FOLIE MET DE EXCLUSIVE FOIL - MOTHER OF PEARL?


Al een tijdje had ik deze prachtige parelmoer nagel foil in huis en eindelijk kon ik mij nu uitleven :)

Maak altijd eerst je nagels goed schoon. Een goede basis werkt altijd het makkelijkste. Daarna is het handig om strookjes nagel folie te knippen, zo breed als je nagels. Vervolgens heb ik een kleine ronding geknipt die onderaan past bij de nagelriemen. Ook de lengte heb ik afgeknipt, maar die zijn groot genoeg voor de volgende stap dus niet weggooien. De op maat geknipte stukjes folie heb ik ook nog eens ingeknipt. Persoonlijk vind ik het dan makkelijker om de folie zo goed op de nagels te krijgen.


Ik doe het liefste één nagel tegelijk, omdat de droogtijd van de foil lijm erg precies is. Breng een laagje lijm aan en laat dit drogen tot het bijna droog is. Het moet nog wel een beetje plakkerig zijn, maar niet meer wit. Plaats dan de folie op de nagel. Een pincet is hierbij erg handig. Druk vanuit het midden de folie op de nagel en wrijf met een dotting tool de folie op de nagels. Het plastic waar het patroon van de folie op zit laat nu los. Druk goed aan bij de nagelriemen en verwijder dan voorzichtig het plastic. Het geeft niet als er per ongeluk een stukje niet is meegekomen. Doe eerst alle nagels. 

De reststukjes folie komen nu aan de beurt. Doe wat lijm op de plekjes die nog geen folie hebben en wrijf een stukje folie erop, wanneer deze lijm ook weer transparant is geworden. Je kunt de restjes op je nagelriemen voorzichtig verwijderen met wat aceton en een nagelpenseel. Als laatste plaats je een laagje top coat


Ik heb de prachtige parel studs van Nailways gebruikt om de nagels nog meer parel te maken. Eerst heb ik een druppel blanke lak op een A4 insteekhoesje gedaan en daar heb ik voorzichtig met een pincet de achterkant van de parel stud ingedoopt. Deze heb ik op de nagels langs de nagelriemen geplakt. De grootste onderaan en de kleinere meer naar boven. 


Ik heb daarna geen top coat meer gebruikt, omdat ik merkte in een eerdere nail art dat de parels dan hun parel uitstraling verliezen en ik vind juist die kleurtjes zo mooi!

Echt heel blij met deze parel nail art :)

Tot de volgende keer maar weer, 

Maaike Janssen.


Gebruikte Nailways producten:

Folielijm: Nailways Foil glue

Folie: Nailways nagelfolie Exclusieve Foil A43 - Mother of Pearl

Pincet

Top coat: Seche Vite

Parels: Studs Wiel - Witte multigekleurde studs

2 opmerkingen:

  1. Tjonge , de parelmoer foil is wel heel erg apart om te zien, leuk met de combinatie van de pareltjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjonge , de parelmoer foil is wel heel erg apart om te zien, leuk met de combinatie van de pareltjes...

    BeantwoordenVerwijderen