dinsdag 5 januari 2016

HOE VUL JE UITGEGROEIDE ACRYL / GEL NAGELS WEER BIJ?Na ongeveer een week of 4 zijn mijn nagels zover gegroeid dat ik het nodig vind om ze bij te werken. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe ik dat doe.


Allereerst verwijder je nagellak en/of glitters die je op je nagels hebt aangebracht zoveel mogelijk. Het zou er dan ongeveer als afbeelding A moeten uitzien. Je ziet dat er ook restjes nagellak achterblijven in de randjes van je uitgroei.Voorzichtig verwijder je alle loszittende acryl en gel met een grove bananen vijl 80 grit. Een grit 80 vijl is een zeer grove vijl en daarom supergeschikt hiervoor. Vooral bij de uitgroei zitten vooral de loszittende acryl randjes.


Nu lijken de nagels heel komisch met die smalle beginstukjes J. (Zie afbeelding C) Maar geloof me dat komt helemaal goed!


Omdat ik witte tips heb gebruikt, vind ik dat de onderkant er ook goed moet zien, zie afbeelding D.
Daarom vijl je de hele nagel en zorg je hierbij dat je de gel laag helemaal weghaalt. Op deze manier zal de nieuwe acryl laag ook beter houden.


Neem nu je acryl penseel en dip deze in de monomeer.  Omdat de meeste penselen een metalen huls hebben, kan het zijn dat deze na verloop van tijd gaan roesten. Ze geven dan een bruinig/gele kleur aan de heldere acryl af.  Dit wil ik natuurlijk niet en daarom dip ik alleen de haartjes van de penseel in de acryl. Vervolgens ga ik met een voorwaartse beweging door de acryl poeder, zodat er aan de voorkant een “parel” ontstaat. De achterkant kun je nu op een tissue deppen om de overtollige monomeer eraf te halen. Dit maakt de acryl wat droger en deze is daardoor beter te boetseren. Plaats deze parel vlak bij de nagelriem in het midden en werk de acryl uit naar de zijkanten en tenslotte over de hele nagel. Het ziet er bij mij dan zo uit als bij afbeelding E.


Als dit helemaal droog is, kun je alles bijvijlen. Eerst weer grit 80, dan grit 100 en tenslotte grit 180. Je nagels worden dan weer heerlijk glad. (Afbeelding F)


Tenslotte een laagje blanke top UV gel, twee minuten onder de UV lamp.  Verwijder het plaklaagje van de UV gel met een finishing wipe. Je nagels zijn nu weer helemaal goed met een French manicure voor de komende weken! Afbeelding G.

Tot de volgende keer maar weer!

Groeten, Maaike Janssen

Gebruikte Nailways producten:

Fast&Easy - Finishing Wipe
Bananen Zebra Nagelvijl - 80/80 grit
Bananen Zebra Nagelvijl - 100/180 grit (5 stuks)
Nailways Acryl - Clear
Nailways Acrylic Monomer - Fast Violet - 120ml
7-delige Professionele Kristalen Penselen set
SOAK OFF - Top and Base Coat

2 opmerkingen:

  1. het is wel een heel interessant artikel om te lezen, ik weet niet zo heel veel af van acryl en gel nagels, weer iets bij geleerd dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hi!

    do you mind please telling me if the monomer has a strong smell? We all know that acrylic monomer smells bad but some brands have a softer smell. How about this one you used?

    BeantwoordenVerwijderen