maandag 16 februari 2015

BLOEMEN GRADIENT MET STUDS


Voor deze nailart heb ik eerst mijn nagels volledig wit gelakt met de nagellak 11 Simple White van Nailways. Dit doe ik altijd als ik mijn nagels daarna wil gaan "sponsen". Wit is een goede basiskleur, waardoor de kleuren beter dekken met een sponsje. Zo hoef je niet te veel nagellak aan te brengen of het sponsen te vaak herhalen. Ik heb mijn nagels met één laagje wit gelakt.

Ik koos toen de nagellakkleurtjes  136 Waterwaves en 135 Greaser uit en heb een nagel sponsje gepakt. Ik wilde een mooie overlopende gradiënt maken met deze kleurtjes. Ik bracht de twee kleurtjes aan op het sponsje en zorgde ervoor dat de kleuren op het sponsje al een beetje overlapte. Ik depte op al mijn nagels zo een lichte basis. Daarna deed ik weer wat lak op het sponsje en herhaalde dit, toen waren de kleuren al dekkend, maar vloeide nog niet echt in elkaar over. 
Dus toen heb ik met nog een beetje lak op het sponsje en licht deppen, het effect gevonden wat ik zoch. Ik had niet verwacht dat de kleuren samen zo leuk zouden uitpakken Een super combi vind ik zelf. 

Nog even een kleine tip mocht je dit nog nooit hebben gedaan; door het sponsen kan er best een hoop nagellak op je vingers en nagelriemen komen, en dat is een hoop schoonmaakwerk. Je kan je vinger rond je nagel afplakken met plakband of tape zodat je niet zo heel veel hoeft schoon te maken erna. :)

Ik heb mijn nagels niet volledig laten drogen, want ik wilde nog een betere overloop in de kleuren. Ik bracht daarvoor de top coat Neptune Blue aan. En YES, weer wat geleerd! Ik kwam er dus achter dat deze top coat inderdaad de kleuren meer tot leven brengt, maar ik zag ook dat hij de overloop van de kleuren echt verbeterde. Ook de oneven heden waren helemaal verdwenen. Super gaaf :) 
Toen alles goed gedroogd was, wat niet lang duurde, heb ik van mijn ouwe trouwe PUEEN Encore set, plate SE04B gebruikt.  Ik stempelde met nagellak 11 Simple White op al mijn nagels mooie bloemen van deze plaat. Ik had even een "ooohhh " momentje, toen ik al zag hoe gaaf het was geworden. 

Als kleine toevoeging heb ik een zilveren en gouden studs wiel gebruikt en plaatste op elk bloemetje een kleine zilveren ronde stud. Ik gebruikte deze keer een mini drupje nagellijm en plaatste de studs met rozenhout stokje op hun bestemming :). Daarna bracht ik nog een top coat aan om de stempel en de studs in te sealen. Mijn nagelriemen heb ik deze keer schoon gemaakt met een nailart penseel en wat aceton, dat gaat wat sneller als er veel verwijderd moet worden. 
En klaar is deze bloemen gradiënt met studs!  Ik ben heel blij met deze manicure, vooral omdat ik heb geleerd dat de topcoat Neptune Blue de kleuren mooi bij elkaar brengt. Er zijn meerdere kleuren van deze collectie, dus voor elke mani wel een geschikte en passende kleur.

Heb je zelf ook al eens de sponstechniek geprobeerd ?

Heel veel nagelplezier en tot de volgende mani!


Liefs,

Roos van der Kooij4 opmerkingen:

 1. Echt prachtig!! gr, Tamar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank jullie wel ,word echt altijd blij als ik reacties krijg ! Gaan jullie ook zoiets proberen, meiden ?
  Xx roos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel ,word echt altijd blij als ik reacties krijg ! Gaan jullie ook zoiets proberen, meiden ?
  Xx roos

  BeantwoordenVerwijderen