woensdag 25 februari 2015

HOE WERKT HET? NAGEL FOLIE PLAATSEN


Ik zat vandaag naar mijn nagelbureau te kijken en wat te rommelen tussen al mijn spulletjes en toen zag ik mijn nailart nagelfolie's. Ik dacht "hey, dat ga ik weer eens proberen". Dus ik heb voor jullie vandaag een review over de transfer nagel folie of foil, English Rose.
Ik houd van bloemen en ik ben ook gek op de Engelse stijl, vandaar dat deze folie meteen mijn aandacht trok.

Artnr: NWFL009210ER English Rose

Om nagelfoil te plaatsen heb je foillijm nodig. In een flesje foillijm zit een witte lijm die net iets dikker is dan water. Daar je niet veel nodig hebt, gaat de lijm erg lang mee, wat wel een voordeel is.
Ik lakte mijn nagels wit met de nagellak 11 Simple White. Je kan natuurlijk ook een kleur gebruiken of een gradiƫnt maken voor je de folie aanbrengt. Voordat je de lijm kan aanbrengen, moeten de nagels wel echt volledig droog en uitgehard zijn. Anders blijft de foil aan de nagellak kleven en trek je de nagellak eraf en dat wordt een enorm rommeltje.
Dus wanneer de nagels echt compleet droog zijn, breng je een dun laagje van de lijm aan, net als nagellak. Het moet echt geen dikke laag zijn, want dat werkt niet goed. 
De lijm moet goed drogen en gaat van wit naar transparant als deze droog is. Je hoeft niet bang te zijn dat de lijm volledig opdroogt en niet meer zal plakken. Na zo'n drie minuten kan je de folie aan brengen. 


Het ligt er natuurlijk aan welke folie je hebt gekozen, maar met deze folie koos ik verschillende bloemen van het "lint" uit en plaatste dan dat gedeelte over de hele nagel. Het is even oppassen dat het niet kreukelt, want dan mis je stukjes folie op de nagel. Daarna is het gewoon een kwestie van even aandrukken. Je kan ook een rozenhout stokje gebruiken om de folie goed over te brengen op de nagels. Met een paar keer op de foil te "krassen" met het rozenhout stokje zal de afbeelding dan makkelijk op nagel komen. Ik deed dit met al mijn nagels en was met een kwartiertje helemaal klaar. De nagel plakt daarna ook niet meer en ik sealde mijn English Rose mani in met een top coat. De parel glans van deze folie vind ik heel mooi. 

Wat ook leuk is, is dat je de lijm kan aanbrengen hoe je zelf wilt. Dus op een gedeelte van je nagel of met een nailart penseel en de lijm hele fijne lijntje trekken. Super leuk!

Heb jij al een keer transfer foil gebruikt? Leuk als jij jouw ervaring met mij deelt :)

Heel veel nagel plezier en tot de volgende mani!

Veel liefs,
Roos van der Kooij

9 opmerkingen:

 1. Heel leuk! Ga het ook zeker een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh ik vind de foil zo mooi ik heb er echt mega veel doe er niks meer mee omdat na 2 dgn er al af bladerd wat zo zonde is ik heb jullie lijm Doe er altijd een topcoat op van soakoff maar help allemaal niet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh ik vind de foil zo mooi ik heb er echt mega veel doe er niks meer mee omdat na 2 dgn er al af bladerd wat zo zonde is ik heb jullie lijm Doe er altijd een topcoat op van soakoff maar help allemaal niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm , heb je ook al een andere topcoat geprobeerd , en misschien het aan brengen van twee coats met top coat . ik weet ook niet of je in bezit bent van een UV / led lamp en een UV topcoat maar dan zou het toch wel langer moeten blijven zitten , helaas verander ik mijn mani's dagelijks dus ik zou inderdaad de houdbaar heid van folie een keer moeten testen .. Ik zal de komende vier dagen een hand voor je op offeren ;) en er verschillende folie en verschillende topcoats op doen ,op elke nagel . en dan kijken welke het beste werkt , is toch zonde om al die mooie folie maar te laten liggen ;) liefs , roos

   Verwijderen
 4. Hallo roos ik ben zeer benieuwd ik had zelf namelijk van alles al geprobeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo roos ik ben zeer benieuwd ik had zelf namelijk van alles al geprobeerd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi patrica ik vroeg me af of je de foil op je natuurlijke nagels aan brengt.
   En zo ja , dan schijnt het erg te helpen als je een basis kleur lak aan brengt, en daar over heen een nail harderner over , dan de lijm ,folie ,en weer de topcoat .
   Ook is 2 dunne laagjes aan brengen van een uv top coat de eerste coat 30 seconden onder de uv/ led lamp en de tweede 2 min . dan zou het wel echt een week moeten blijven zitten .
   Mischien helpt het ook om elke dag of om de dag even snel een exstra laagje top coat aan te brengen.
   Ik heb wel een video gezien , waarbij deze dame ook de uv top coat aan brengt en je kan zien dat ze na een week laat zien hoe de slijtage is geweest . ik zal het even op zoeken , mischien helpt het je . trouwens mijn hand zit al vol met de folie's en zie op een vinger slijtage de rest nog niet , ik zal op mijn facebook een foto plaatsen met de info van topcoats en foils :)

   Verwijderen
 6. Hallo roos Dank je wel voor alle moeite .
  ik zet foil op acryl nagels en deed altijd gelijk lijm voor foils dus denk dat ik wel iets fout doe en daarover topcoat

  BeantwoordenVerwijderen