maandag 2 februari 2015

HOE WERKT HET? ACRYL NAGELSVandaag even iets anders. Hoe werkt het? Acryl nagels...

Je kon natuurlijk al zien dat ik altijd acryl nagels draag. De meest voorkomende reden dat vrouwen graag acryl nagels willen is, omdat ze het gewoon mooi vinden, omdat ze er van alles in kunnen verwerken, omdat het makkelijk is, mits goed gezet, omdat het zo'n vier weken mooi blijft zitten. Of, en daar komt mijn reden, omdat de eigen nagels te kort, dun of broos zijn en dat mooi, sterk en lang laten groeien onmogelijk lijkt.
Nu moet ik wel even snel zeggen dat het laten groeien van dunne broze nagels wel KAN, maar dat heeft heel erg veel geduld, goede en vaste verzorging nodig en veel tijd. En tja, ik heb helaas het geduld niet, ondanks ik het menig keer heb geprobeerd. Na een tijdje komt de klad erin, dus ik houdt het bij mijn acryl nagels :). 

Wat ook vaak word gedacht, is dat acryl je nagels helemaal kapot maakt. Dat hoeft niet zo te zijn. De nagelplaten bestaan uit dode cellen en deze kunnen dus niet ademen. Het nagelbed en de nagelriemen daarentegen bestaan wel uit levende cellen en hebben dus wel zuurstof, vitaminen en mineralen nodig. Wanneer je tussen elke set nagels die je zet of laat zetten, je nagelbed en nagelriemen even een paar dagen (drie of vier) de tijd geeft om even te "rusten" en te "luchten", dan krijgen ze weer voldoende zuurstof en voeding. Verzorg je nagels extra goed met nagelriemolie en handcrème in deze lucht- en rust dagen.

Mijn acryl nagels waren nodig aan vervanging toe en ook mijn natuurlijke nagels konden wel weer wat extra verzorging gebruiken, dus ben ik aan de slag gegaan met stiletto tips.  Ik heb deze vorm van nageltips al aantal jaren niet gedragen en vond het leuk om het weer eens te proberen. 

Ik zal proberen het hieronder zo duidelijk mogelijk in stappen uit te leggen hoe ik ze heb geplaatst. Mocht je dit ook willen proberen en je bent niet zo ervaren of je vraagt je af wat je nou precies nodig hebt of je hebt andere acryl vragen? Lees eerst de onderstaande stappen en kom je er dan nog niet uit, plaats dan een reactie onder het artikel. Ik zal je dan zo goed mogelijk proberen te helpen.

1. Breng een beetje cuticle remover aan op de nagelriemen en laat het een paar seconden intrekken. Verwijder dan voorzichtig en losjes je nagelriemen en duw ze zachtjes terug met een nagelriem duwer , nagelriem trimmer of rozenstokje. Zorg ervoor dat er niets meer achterblijft op het nagelbed, want dan ontstaat de kans op lucht onder je acryl.  Maak je nagels hierna goed schoon met cleaner.

2. Buffer het oppervlak van je nagels zachtjes, maar niet te veel. Vijl de randjes van je natuurlijke nagel, indien dat nodig is. Er mag geen glans meer op je natuurlijke nagel zitten.

3. Pas eerst van te voren, welke maat tip je nodig hebt voor elke nagel. Breng de tips aan, door een kleine hoeveelheid nagellijm op het randje van de tips te doen en plaats deze dan voorzichtig op je nagel. Druk even stevig aan tot deze goed vast zit.

4. Vijl het randje dat je op je nagel hebt geplakt een beetje bij. Zo wordt het iets dunner en heb je een mooie overloop op je natuurlijke nagelbed. Gebruik daarna een buffer en buffer de tip volledig en ook nog een keer over het randje dat op je nagel zit.

5. Breng dan de de acryl aan. Ik koos voor clear acryl met cover pink acryl met daarin glitters erin verwerkt. Je zorgt eerst dat je alles voor je hebt staan, wat je nodig gaat hebben. 
Dappendishprimer, rozenstokje, acryl liquidacryl penseelcelstofdeppers en alles wat je in je acryl wilt verwerken. 
Je brengt eerst de primer aan op elke nagel van één hand. Daarna doop de penseel in de liquid. Deze strijk je af langs het randje van de dappendish. Vervolgens strijk je met het puntje van de penseel in de cover pink acrylpoeder. Eerst doe je de cover pink op het nagelbed en daarna doe je de clear acryl met de glitters erin erop. Je eindigt met een laagje clear zonder glitter, zodat je later de glitters er niet af vijlt.

6. Vijl je nagels in model, nadat de acryl is uitgehard. Ik gebruik hiervoor een nagelfrees, dat werkt snel en prettig. Daarnaast kan je extra bitjes aanschaffen om later makkelijk te verwisselen. Wanneer de nagels in model zijn, gebruik ik een bufferblok om het verder glad te vijlen.

7. Met een nagelborsteltje borstel je al het stof van de nagel.  Ik gebruik daarna nog de cleaner om de laatste stofdeeltjes weg te halen.

8. Daarna kan je een top coat aan brengen, of een glansvijl gebruiken. Maar je kan ook met een UV top coat of UV Quick Finish aanbrengen om een mooie glans te krijgen. Ik gebruikte de Quick Finish en ben hier zeer tevreden mee, omdat het echt een super mooie glans geeft en dit is permanent. Ik hardde die 2 min uit onder de UV lamp. En klaar zijn je acryl nagels!


9. Breng altijd als laatste een nagelriemolie aan en masseer deze goed in, zodat de nagelriemen even een extra verzorging krijgen.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe set acryl nagels met stiletto tips. Weer eens wat anders :)
Wil je zelf ook een keer acrylnagels bij jezelf zetten, maar weet je niet precies wat je nodig hebt of heb je een vraag? Laat het me weten, dan zal ik je proberen te helpen.

Heel veel nagelplezier en tot de volgende mani!

Liefs,

Roos van der Kooij

1 opmerking:

  1. Mooi hoor al hou ik niet zo van stiletto. Heb zelf ook acryl gezet om een andere reden: mijn witrand kruipt op dus heb een belachelijk grote smile lijn (meer wit dan roze) en met acryl kan ik dat een beetje verhullen.

    BeantwoordenVerwijderen